Home > > Portal > > RSS

RSS

Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication, te herkennen aan het icoontje RSS feedicoon.

Om de berichten te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig. Als u zich op een feed (webpagina) abonneert, wordt deze aan de lijst van favorieten op internet toegevoegd.

Bijgewerkte informatie van de feed wordt automatisch gedownload en kan worden bekeken in Internet Explorer onder favorieten/feeds en andere programma's.

Hoe werkt RSS?

Het is de bedoeling dat u zich per webpagina (feed) die u wilt volgen abonneert. Dit kunt u doen door op het RSS icoontje te klikken. Op het moment dat u zich abonneert op een webpagina, wordt de link naar die pagina op Internet Explorer in het favorietencentrum onder “feeds” geplaatst. Voor elke webpagina krijgt u een aparte link. Deze links worden continu geactualiseerd met de laatste informatie. Het is de bedoeling dat u zelf de link aanklikt voor de meest actuele informatie. U krijgt hiervan geen melding.

Waarom is RSS handig?

RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuwe items zijn geplaatst en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS staan de voor u interessante webpagina's geactualiseerd voor u klaar in het favorietencentrum.

Wat heeft u nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. U kunt dit programma downloaden op www.feedreader.com. Andere gratis readers zijn SharpReader en de reader van Google, te vinden op www.sharpreader.net en www.google.nl/reader. Voor een gebruiksvriendelijke online RSS-reader kunt u terecht bij www.onlinerss.nl