Homepage

Nieuws

  • Vanwege de vervanging van de apparatuur voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten) is het op maandag 12 oktober 2015 niet mogelijk een paspoort of id-kaart aan te vragen of op te halen.

  • In 2015 is een kleurrijk herdenkingsmonument geplaatst op het kinderhofje van Gedenkpark Nieuw Valkeveen. Het monument geeft nabestaanden de mogelijkheid om een persoonlijk naamplaatje aan te brengen. Vaak is het voor nabestaanden prettig om iets tastbaars te hebben, op een plek waar ze in rust kunnen herdenken. Het nieuwe herdenkingsmonument draagt hieraan bij.

  • De ongeveer honderd vluchtelingen die de afgelopen week in Kortenhoef (gemeente Wijdemeren) zijn opgevangen, krijgen voor de komende maanden een onderkomen in gebouwen van het voormalige asielzoekerscentrum (AZC) Crailo.

  • Op 18 november 2015 zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor Gooise Meren. Op zaterdag 10 oktober is de aftrap in de drie huidige gemeenten met de lijsttrekkers van de deelnemende partijen.

  • Dat de gemeente Naarden per 1 januari 2016 opgaat in de nieuwe gemeente Gooise Meren, brengt voor u als inwoner veranderingen met zich mee. Maar u wilt ongetwijfeld dat bepaalde dingen juist behouden blijven. Daarover gaat het in het participatietraject ‘De Waarden van Naarden’.

  • De gemeenteraad nam op 30 september 2015 onder meer besluiten over drie bouwlocaties, de verbetering van twee verkeerssituaties en de aanpak van de ondergrondse afvalinzameling in de Vesting.

  • Op maandagavond 12 oktober vindt in het Stadhuis van Naarden een ingelaste raadsvergadering plaats. De vergadering begint om 20.30 uur en gaat over  ‘de vervreemding van de vestingwerken’.

  • De GAD doet namens Regio Gooi en Vechtstreek mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de scheidingsstations. Als u tussen 5 oktober en 31 december 2015 e-waste inlevert, spaart u punten. Hiermee maakt Viore, centrum voor mensen die leven met kanker, kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle en maakt u zelf kans op mooie prijzen.

Evenementen